2016 – Venlo – Afstudeerproject

Res Nullius

goederenrecht (zakelijke rechten) – Latijn: roerende zaak die aan niemand toebehoort. Wie ~ in bezit neemt verkrijgt daarvan het eigendom.

Voor mijn afstudeerprojecten aan het Thomas More werd mij gevraagd een Horeca gelegenheid te
ontwerpen. De naam van dit restaurant staat in verband met het concept. In
Nederland gooien wij 1/3 van ons eten in de container, precies dat is een hele
boel verspilling van energie en geld. De reden waarom wij zoveel weggooien is
niet omdat er 3 lagen schimmel op het eten zit en we er ziek van kunnen worden,
maar heeft vaak meer te doen met verkeerde afmetingen, kleur of vorm. Ook als
de “best before” datum bijna is bereikt halen we het alvast uit de schappen
terwijl het nog prima te consumeren is.

Res Nullius is een
restaurant dat gebruikt maakt van dit restant voedsel uit de voedsel industrie
en hoopt hiermee de verspilling ervan te verminderen. Zij ontvangen gedoneerd
voedsel van boeren, lokale supermarkten of bakker om hier alsnog een heerlijke
maaltijd voor een leuke prijs van te maken.

 

T.: +31 6 11743969

M.: info@lisvanrens.nl

A.: Molenveldweg 9 – 5953KT – Reuver