Interieur & Architectuur vormgeving

Over het
bedrijf

Lisa van Rens Interieur & design is een onafhankelijk ontwerpbureau gevestigd in Reuver. Binnen ons familiebedrijf, gebruik ik een klein aantal m2 voor het uitwerken van mijn ontwerpplannen, geven van presentaties en verzamelen van mooie materialen.

Als onafhankelijk interieur en architectuur vormgever heb ik de vrijheid om objectief te zoeken naar de juiste ontwerpoplossing. Ik ben geen badkamerzaak, keukenboer of woonwinkel. Ik ben wél de bedenker van een goed plan dat duidelijkheid en creatieve oplossingen biedt over alle facetten omtrent uw woonhuis of wekplek. Met deze vrijheid en creativiteit ontwerp ik een uitgewerkt plan om uw droomhuis te realiseren. 

Binnen mijn beroep komen veel disciplines kijken, en ik weet veel, maar lang niet alles. Daarom werk ik bij de uitvoering van projecten samen met derden. Stuk voor stuk specialisten in hun eigen vakgebied. Door deze samenwerking groeit het ontwerp tot zijn uiterste efficiëntie en ontstaat er een wel overwogen eindresultaat.

Ontwerpen

Onderzoek, daar begint een goed ontwerp mee. Het gebouw, de kavel, omgeving, afmetingen, details, constructie, lichtinval en bovenal de eindgebruiker. Deze gegevens verzamel ik eerst in mijn hoofd (en computer) vóórdat ik mijn creatieve hersenspinsels erop los laat.  

Het grondplan is de functionele basis van elk ontwerp. Het zijn niet zozeer de wanden, deuren en losse meubels. Het gaat om plaatsen van bepaalde “volumes en functies” en hoe de eindgebruiker zich hier in en om kan voortbewegen. In tegenstelling tot veel architecten werk ik van binnen naar buiten.

Als al die hersenspinsel, volumes en functies samenvallen in het 3D ontwerp komt het ontwerp langzaam tot leven. Tijdens het retoucheren krijgen materiaal en kleur hun toekenning.

En zo vallen alle puzzelstukjes langzaam in elkaar. Zodra ontwerp, vergunningen, details, budget en derde partijen bij elkaar zijn, kan het realiseren beginnen.

 

  • T.: +31 6 11743969
  • M.: info@lisavanrens.nl
  • A.: Molenveldweg 9 – 5953KT – Reuver

Voor leuke interieurtips