Published

Dit artikel is gepubliceerd in Puik Lokaal.

Editie: 2004
Datum: 22 januari 2020

Op een blauwe maandag

Daar sta je dan, met je portie goede voornemens een schrale kerstboom door de achterdeur naar buiten te duwen. Je hebt dit jaar de kerstlampjes zéér systematisch opgerold om er zeker van te zijn dat je ze volgend jaar WEL uit de knoop kunt halen. Inmiddels ben je al drie keer met volle bepakking naar de zolder gekropen om alle decoratie weer veilig op te bergen. Terwijl je de stofzuiger nog even alle hoeken van de kamer laat zien, verdwijnt ook het laatste snufje dennengeur uit je huis. Zo! Dat was dan weer het onderdeel sport voor vandaag. Met een voldaan gevoel van een fijn opgeruimd huis, plof je jezelf neer op de bank. Je kijkt om je heen en denkt: goh, wat een ruimte, wat een leegte. 

En zo begint het je te kriebelen. Onbewust open je Tinder op je telefoon maar je beseft na drie keer swipen dat dit soort leegte niet op te lossen is met een leuke vent. Pinterest is misschien wel de juiste app voor dit soort vraagstukken. Want nu die kerstboom eruit is mag er best wel iets anders groens in je woonkamer voor terugkomen. En kijk nou… als we de app mogen geloven worden onze huizen ook in 2020 allemaal mini tuincentra. Botanisch, noemen we deze interieurstijl. En alhoewel je het ontzettend tof vindt, vraag je je af hoe mensen zo’n interieurjungle groen en mooi weten te houden. Het lukt jou nog niets eens om jezelf groen en gezond te houden. Samen met de rest van Nederland ben je afgelopen maandag, Blue Monday, gestopt met je goede voornemens om nog maar te zwijgen over “dry January”. Het idee was leuk, maar de uitvoering minder. Je besluit dat de cactus de beste oplossing is, die houdt “dry January” wellicht wel vol en is in 2020 nog steeds populair. Helaas heeft de beroemde Reuverse Cactuswereld de comeback van het stekelplantje nooit mogen meemaken. Anders had er nu wel een Citroen C4 Cactus in een hippe kleur voor de deur gestaan. Maar volgens mij rijdt die lelijke eend nog altijd.

" De ideeën zijn er..."

Terwijl je nog even lekker aan het scrollen bent op Pinterest verschijnt er een appje op je scherm . Het zijn je vriendinnen die alvast een groepsthema hebben bedacht voor de “Vasteloavendpekskes”. Vol enthousiasme begin je aan je volgende creatieve beeldenbank. Na een uurtje pins opslaan heb je een moodboard gemaakt van heel 2020. Naast je ideeën voor de woonkamer en Vasteloavend heb je ook alvast je droomvakantie, je verjaarsfeest, festival-outfit, paasdecoratie, Sinterklaas-surprise en je bruiloft aanschouwelijk gemaakt voor jezelf. Bij dat laatste was het ook wel klaar met Pinterest en schakelde je weer terug naar Tinder. De ideeën zijn er en nu heb je nog heel 2020 voor de uitvoering. Succes!
 

 

– Lisa van Rens