Published

Dit artikel is gepubliceerd in Puik Lokaal.

Editie: 2053
Datum 30-12-2020

Zuur

Het is eerste kerstdag. Mijn broer, vriend en ik hangen als een stel luie tieners op de bank, starend naar onze telefoons met de top2000 op de achtergrond. Tussen de nummers door hoor ik dat de stress in de keuken begint op te bouwen.

Mijn gedachten dwalen af naar de kerst van 10 jaar geleden. Toen hadden we een witte kerst, stond “Hotel California” van de Eagles EIN-DE-LIJK op nummer 1, was ik de hele dag in de weer met de kerstdecoraties en waren mijn ouders ontzettend blij met hun nieuwe hightech vleesthermometer.

 

Helaas worden mijn gedachte onderbroken door luidt gestommel uit de keuken. Ze zijn de hightech vleesthermometer kwijt. Ik zeg niks, maar ik weet dat “het knommel” al 10 jaar in de zeer chaotisch gerangschikte linker keukenla ligt. Als ze het ding eenmaal gevonden hebben blijkt al snel dat de hightech vleesthermometer niet meer zo hightech is. Vanuit de keuken commandeert mijn vader het groepje luie tieners op de bank om batterijen te gaan zoeken. Maar al snel wordt duidelijk dat de oude batterijen een zuur prutje is geworden en zo belandt “het knommel” met een simpele worp in de prullenbak.

 

Het is aan mij mede de eer om de laatste PUIK column te schrijven van 2020. Een uitdaging, want 2020 is net zo zuur als de batterijen van “het knommel”. Eigenlijk zouden we het dus ook met een simpele worp in de prullenbak moeten gooien. Maar goed, Puik is een nieuwsplatform en daar hoort nou eenmaal een terugblik bij van het afgelopen jaar. Een jaar waarin Puik ons wekelijks op de hoogte hield van de evenementen die niet door konden gaan. Ik begrijp ook wel dat we liever vooruit kijken. Daarom het overzicht van 2020 in de vorm van een snel leesbaar decemberlijstje:

Corona, Covid-19, Flatten the curve, 1,5-metermaatschappij, het nieuwe normaal, intelligente lockdown, harde lockdown, miljardensteun, besmettingen, code oranje, virus, sneltest, IC-opnames, mondkapje, coronacrisis, quarantaine, thuiswerken, lockdown party’s, social distancing, pandemie en tot slot Trump die niet tegen zijn verlies kan.

Het enige zure dat ik voor dit jaar nog wens zijn zure Goudreinet appels voor in de appelflappen met nieuwjaar. En dan hoop ik dat er in 2021 weer snel een zoete inval mogelijk is.

'ne goeie Roetsj!

  • T.: +31 6 11743969
  • M.: info@lisavanrens.nl
  • A.: Molenveldweg 9 – 5953KT – Reuver

Voor leuke interieurtips