Published

Dit artikel is gepubliceerd in Puik Lokaal.

Editie: 1918
Datum: 1 mei 2019

Een kleurrijke peptalk

Het zal de combinatie van lente kriebels zijn maar vooral de column van Anouk “50 tinten grijs, een geheel nieuwe lading” die te lezen was in de vorige Puik editie. Ik werk nu 3 jaar als zelfstandig interieur en exterieur ontwerper en vond het tijd voor een peptalk! Anouk, je hebt een wijs besluit genomen om kleur te bekennen.

Laten we eerlijk zijn, alle wanden RAL 9010 (iets van wit af) en 1 wand grijs was 10 jaar geleden ontzettend hip en gewaagd. Inmiddels zijn we een sobere financieel crisis verder dus mogen we echt wel wat glamour en kleur gaan toevoegen in ons interieur. Niet alleen zorgt kleur in je interieur voor meer dynamiek spanning en sfeer, bepaalde kleuren werken ook nog eens positief op je gemoedstoestand. Toch merk ik dat we in het zuiden nog wat terug houdend zijn in onze kleur toepassing en blijven hangen bij het brave beige, grijs, taupe en gewoon wit.

Deze sobere kleurkeuze gaat gepaard met de meest populaire interieur stijl die hier heerst, “ landelijk”. Wellicht heeft de populariteit van landelijk iets te maken met ons bourgondische oer gevoel of we vinden het gewoon makkelijk om te doen wat iedereen doet. Hoe dan ook er is helemaal niets mis met landelijk maar “don’t be boring”. Ook bij een landelijk interieur kun je prima met kleur werken, je moet het alleen wel durven. Denk bijvoorbeeld aan authentieke kleuren als ossenbloed rood, olijf groen of dè kleur van 2019 “Terra Roza”.

" ook bij een landelijk interieur kun je prima met kleur werken, je moet het alleen wel durven."

Hoevaak ik mezelf hoor zeggen “maak grote gebaren daardoor lijkt alles veel ruimtelijker”. Vaak roep ik dit als het over decoraties gaat maar het geldt ook voor het kiezen van de wand die je een accentkleur wilt gaan geven. Sommige schilders verklaarde mij voor gek maar de volgende tip werkt echt. Juist door de ene grote lange wand in je woonkamer een accentkleur te geven maak je een statement. Tevens zorgt deze wand voor de samenhang in de verschillende ruimtelijke zones, woonkamer, eetkamer en keuken. Één kleur is leuk maar het wordt pas echt spannend als je er nog een andere kleur bij zoekt. De keukenwand is vaak uitermate geschikt en geeft een verrassend effect. De entreehal is een geschikte ruimte voor een excentrieke kleur omdat dit een “doorloop” ruimte is kun je hier best een beetje uitpakken.

" Grote gebaren"

Tijdens mijn bezoek aan de interieur beurs in Milaan werd het ook dit jaar weer bevestigd, bijna niets is te gek! Dus doe eens gek en gebruik kleur op alle wanden in je woonkamer, slaapkamer of hal . Hierdoor zul je merken dat je weinig andere middelen nodig hebt om een duidelijke

sfeer neer te zetten. Ow en Anouk, ook behang is weer helemaal terug van weg geweest, dus “A job well done”. Alles overziend, doe eens wat extra’s tijdens die grote voorjaarsschoonmaak en geef je interieur een kleurrijke boost.

 

– Lisa van Rens

 

T.: +31 6 11743969

M.: info@lisvanrens.nl

A.: Molenveldweg 9 – 5953KT – Reuver